Моята котка ли е [на улицата]

Радвам се да споделя тази котешка история с вас, читателю чудесен:) 
След ковид-19 епидемията 2020, на 15-ти септември, когато нашите дъщери участваха в първите си училищни мероприятия за годината. След като оставихме учебниците за подвързване. Видяхме се с две приятелски семейства на заведение и как за пръв път децата си поръчват самостоятелно от менюто. Усещането е космическо и наподобява илюзията за невероятно необвързване с тях!
Прибирайки се към вкъщи, с няколко работни ангажимента, с мислите какво правят котките, които оставихме у нас.. видяхме точно 200 метра преди да стигнем ✓ руска синя котка, на пръв поглед досуш като нашите три-четири месечни палета..
Реагирахме – това е нашата котка , тя е избягала!!!
Спряхме колата, която тежи 2 тона по най-стръмното нагорнище. Трима човека излязохме и видяхме, че това не е нашата котка всъщност, защото нашите са още деца. Тази конкретно имаше провиснали гърди, което най-вероятно означаваше, че е станала майка наскоро, В никакъв случай не беше нито Киара нито Бела, четири месечните ни близначета. Успокоихме се, поглеждайки се за кратко в очите. Затворихме вратите и някак по инерция се отправихме по – бързо към вкъщи, сякаш все още си мислехме, че нещо непредвидено се случва с нашите котки. 
Все пак нека да отбележим, защо сме толкова загрижени за разни създания, които хората на село например подминават и се отнасят с тях все едно са не просто нищожни и незначителни дори бих казал някакви навлеци около храната…
Кое ни кара да сме толкова загрижени за някакви две котки?? Дори и да ги гледаме, където живеем и да са породисти. Под нашия покрив. Дори емоционално да сме обвързани до някъде с тях. 
Защо са толкова важни за нас? Какво толкова намираме в тях? Намираме ли нещо или просто консумираме нещо?
Съжалявам за многото въпроси, но някак естествено ми идва този момент. Разбира се като се прибрахме вкъщи, двете котки си бяха по местата. Нямаше как да избягат, бях се погрижил всичко да е затворено, залостено, подсигурено разбира се. 
Но какво е “сигурно” ако хората не вярват в него, не са го проверили, не са си помислили какво ще се случи в различни сценарии? Могат ли хората да знаят какво ще се случи в следващия момент? Как хората могат да вярват, че наистина знаят какво ще се случи след като преживяхме абсолютна непредвидимост при 2020.. с няколко думи. Никой не знаеше и не можеше да предвиди какво ще се случи, футуролозите изгубиха своята работа на практика.
Сещам се за Тома неверни, който е набеден, а всъщност най-много е вярвал, че неговия Спасител е възкръснал. Знаете ли за тази история? Всъщност знаете ли истината при положение, че повечето хора масово знаят и са убедени, че Тома е неверник, защото е бъркал в раните на Исус за да се убеди, но богословите няма да ви кажат в заключение това. Имате ли своя истина и защо вярвате в нея? На какво се крепи реалността ви? Имате ли опит с реалността? 
Кое е това нещо, което ви дава пълна увереност да твърдите, че вие сте в реалния живот и събития. Имате ли усещането, че това всичко е един сън и скоро ще се събудите.. вероятно няма да отговориш на всички тези въпроси, но погледни един от тях. Опитай се да му дадеш пълното си внимание и да отговориш честно пред себе си. 
Вярвам, че дори и да отговориш само на един въпрос ако това е наистина пред огледалото, с ръка на сърцето , ако си честен със себе си, очи в очи, това ще промени твоя живот. Радостното и мотивиращото е, че твоят живот приятелю е много по-скъп от този на котките и че твоят живот може да бъде вечен. Всички сме чували, че котките имат до седем живота, но това е незначително на прага на вечността на твоята душа.

/размисли по път/

2 thoughts on “Моята котка ли е [на улицата]

  1. Въпроси, въпроси, въпроси 🙂 А отговорите, които си мислим, че със сигурност познаваме, всъщност отговори ли са? Как знаем и каква е разликата, когато не знаем? Вярата ли създава нашата реалност, или е обратното? И има ли значение?

    Like

    1. Доколкото знам има дуализъм и не е ясно кога се проявява съзнание и кога реалността се проявява като промени в материалния свят. С други думи реалността и съзнанието са едно и също нещо. Опитват се да го обяснят с постиженията на физиката, но все пак човек трябва от опитност да изследва тези неща

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: