От концертната зала на улицата с цигулка в ръка – разказ

Тъкмо бях оставил колата за стандартната годишна смяна на консумативи в любимия ми сервиз “Авто браво” и започнах да се отдалечавам оттам с бодра крачка и все по-широко отваряща се усмивка! Какво ме правеше толкова щастлив?

Това беше първата работа за деня, която отметнах и имах 1 – 2 часа за шляене, защото днес ми беше почивен ден!Казах си страхотно 🙂

Тъкмо сега ще намеря време да си активирам една опция на застраховката, за която наскоро ме търсиха от юробанк по телефона. Закрачих към втората си цел!! Обмислих ДВА варианта да отида до там:

ПЕША, което е 4 км ходене в жегата на този ярък летен ден наречен 27 юли, без слънчеви очила, с раница на гърба, горещи огромни слушалки. Черни, които ми топлят ушите отляво и отдясно СЪЩО

ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, но в комбинация с мисълта, че рискувам да се заразя с ковид – 19

Вие Какво бихте избрали?

Доста бързо си свърших оная втората работа и ми оставаше още доста време, докато ще чакам да се обадят за колата. Реших да закрача значително по-бавно НАОБРАТНО за да загубя някакво време, ставаше все по-горещо.

ВЛИЗАМ В ХЛАДНИЯ ПОДЛЕЗ НА ПЛИСКА и се натъквам на класическа музика в реално време от 🎻 цигулка, започвам да снимам човека без да го питам, нооооосъзнавам че все пак той има права и може да не иска да го снимам. Набързо до се извинявам и го питам дали е съгласен и той набързо казва, че както искам…

Застанах до един климатик, страхотно усещане, даже се заслушах в точните тонове на този цигулар. Започнах да бъркам в кесията си изброих точно два лева и 33 стотинки и един евроцент останал от почивката в Гърция. ДАДОХ МУ ГИ!

 

2 thoughts on “От концертната зала на улицата с цигулка в ръка – разказ

  1. Обмислям да напиша продължение.. как Ви се струва ? Лек ли е за четене разказа?имате ли някакви идеи, с които да го подобря или направо да вкарам вашите идеи в него:)

    Това ми е може би първия или втория разказ и може да ми помогнете страшно много ако лайкнете това, както и като напишете вашите кратки коментари с идеи и мнения.

    Благодаря ви предварително!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: